Limburg.net met restjes on tour

Jaarlijks gooien we in Vlaanderen tot 168.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Heel wat mensen weten niet dat ze deze restjes nog perfect kunnen gebruiken om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Daarom start Limburg.net in samenwerking met Vlaco een campagne tegen voedselverspilling.

Te veel bruikbaar voedsel in de vuilnisbak
In Vlaanderen verdwijnt meer dan 160.000 ton bruikbaar voedsel in de vuilnisbak. Belgen scoren het op één na slechtst in Europa. Zo gooien we per persoon elke jaar ongeveer 26 kg voedsel weg. Tegen 2020 wil Vlaanderen het voedselverlies met 15% terugdringen. Ook Limburg.net wil samen met Vlaco alle Limburgers en Diestenaren inspireren om bewust om te gaan met voedsel. Dit heeft niet alleen een gunstig effect op de hoeveelheid afval die we produceren maar doet ook de kosten voor de burger dalen.

Slimmer kopen, beter bewaren en efficiënt koken
Voedselverlies beperken, het is eenvoudiger dan je denkt! Het enige wat je moet doen is slimmer kopen, je producten goed bewaren en efficiënt koken. Door steeds te gaan winkelen met een duidelijk boodschappenlijstje of te kiezen voor hoeveelheden die bij jouw gezin passen kan je al heel wat afval voorkomen. Daarnaast kan je heel wat producten langer en beter bewaren door ze op de juiste plaats in de koelkast te leggen. Op de website www.limburg.net/kokenmetrestjes geeft Limburg.net een overzicht van concrete tips die iedereen kan toepassen om voedselverspilling te voorkomen.

“Red de restjes” on tour
Naast het geven van concrete tips trekt Limburg.net er ook op uit. De “Red de restjes”-foodtruck houdt halt op 9 locaties verspreid over Limburg en Diest. Op die manier krijgt iedereen de kans om te ontdekken welke heerlijke recepten gemaakt kunnen worden met restjes. Ze krijgen er ook een receptenboekje waarmee ze thuis zelf aan de slag kunnen. Alle locaties van de foodtruck, de recepten en meer informatie over koken met restjes zijn ook terug te vinden op www.limburg.net/kokenmetrestjes