Nieuw recyclagepark van Bilzen opent de deuren op 23 oktober

Het nieuwe recyclagepark van Bilzen

 

Dinsdag 23 oktober opent het nieuwe recyclagepark in Bilzen de deuren voor het publiek. Het nieuwe park is gelegen aan de Kapittelstraat op het bedrijventerrein Spelver III. Het gaat om het 28ste recyclagepark in beheer van Limburg.net. 

Het nieuwe recyclagepark in Bilzen is het 28ste van Limburg.net en is net als de andere parken van de afvalintercommunale geautomatiseerd. Limburg.net streeft immers naar uniformiteit op alle Limburg.net-parken. Door een gelijke dienstverlening en gelijke tarieven op alle parken gaan ze afvaltoerisme tegen en bieden ze alle inwoners ook hetzelfde gebruiksgemak. De inwoners van Bilzen kunnen vanaf nu ook terecht in de andere parken van Limburg.net.

Modern recyclagepark voor maximaal gebruiksgemak
De bezoekers openen de slagbomen met behulp van hun eID en rijden vervolgens over een weegbrug. Op het park zelf is het niet langer nodig om afval over een containerrand te tillen, want de containers liggen ‘verzonken’ in een kuil. De brede rijvakken en het éénrichtingsverkeer zorgen dan weer voor meer veiligheid en een vlotte doorstroming.

Kosteloos voor normale hoeveelheden
De inwoners van Bilzen zullen vaststellen dat aan de tarifering weinig gewijzigd is. Limburg.net werkt met drie quota: groenafval (400 kg per gezin), zuiver steenpuin (1.000 kg per gezin) en asbest (200 kg per gezin). Recycleerbaar afval (bv. kga, aeea, metalen, papier en karton, ...) kan onbeperkt en kosteloos naar het park gebracht worden. Ook wanneer de inwoners meer afval brengen dan de voorziene quota betalen ze niets. Wie meer vervuilt, betaalt wel. De quota voor bepaalde fracties  zijn ruimschoots voldoende voor gezinnen met een normale jaarlijkse afvalproductie. Een aantal fracties zijn onmiddellijk betalend (bv. grofvuil en roofing).