Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter van 19 tot en met 23 november

Voorzitter Walter Cremers overhandigde een bedankje aan de parkwachters.

Vandaag start de “Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter”. Tijdens deze week vragen Limburg.net, Interafval, VVSG en OVAM aandacht voor het werk van de afvalophaler en recyclageparkwachter. We roepen alle inwoners van Limburg en Diest op om in de week van 19 november hun afvalophaler of parkwachter in de bloemetjes te zetten.

Merci of bedankt, meer is er niet nodig

In samenwerking met alle afvalintercommunales organiseert Interafval een Vlaamse campagne die oproept tot hoffelijkheid ten opzichte van de afvalophalers en de recyclageparkwachters. Limburg.net zet zijn schouders mee onder deze campagne die loopt van 19 tot en met 23 november. De ‘Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’ geldt als hét moment om deze mensen te bedanken voor hun werk. Niet meer dan een “merci” of “bedankt” is er nodig om je appreciatie te tonen.

Correctheid zorgt voor vlotheid

De afvalophalers van Limburg.net halen dagelijks tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Helaas biedt niet iedereen zijn afval correct aan. Dit zorgt voor inefficiëntie en onveilige situaties voor onze ophalers. Correct aanbieden geldt dan ook als een noodzakelijkheid. Zorg dat je zak of bak correct gesloten is en bied hem op de juiste manier en op de juiste dag aan. Bakken die deels openstaan of zakken dichtgeplakt met tape bemoeilijken het ophalen en worden niet meegenomen.

Kleine moeite, groot resultaat

Parkwachters hebben op het recyclagepark hun handen vol. Met enkele kleine inspanningen kan je hen veel werk besparen. Deponeer je afval steeds in de juiste container en laat niks achter naast de container. Denk ook aan de andere bezoekers en de recyclageparkwachters, matig je snelheid als je rondrijdt op het park. Op deze manieren blijft het voor iedereen veilig en blijft de doorstroming vlot.