Wat is er aan de hand in Viesvuilland?

Vies en vuil… zo ziet Viesvuilland eruit. Plots werden de mensen er lui en gooiden ze zomaar hun afval op de grond. Door de wind zwierf het doorheen de straten naar pleinen, perken en bossen. De bomen en dieren werden er ziek, droevig en boos van.  Zo kon het niet langer… Er moest iets gebeuren!

De hulp van de koning van Viesvuilland werd ingeroepen. Maar zelfs na heel diep nadenken, had hij geen oplossing. Behalve… dat de prinsen en prinsessen van Viesvuilland de wijde wereld zouden intrekken, op zoek naar een oplossing voor het vele afval. En zo komen de prinsen en prinsessen van Viesvuilland misschien ook bij jou op school terecht. Via een spannend sorteerparcours gooien we het afval in de juiste vuilnisbak. Sorteren blijkt immers een goede oplossing. Maar misschien hebben jouw slimme kleuters ook wel een oplossing om afval te voorkomen?

Viesvuilland is niet het enige land dat wel eens vies en vuil is. Is jullie omgeving proper? Leerlingen uit de 1ste graad lager onderwijs gaan via een korte zwerfvuiltocht de strijd aan tegen zwerfvuil in de buurt van jouw school!

viesvuilland1


Praktisch

  • Leeftijd: 1ste, 2de, 3de kleuterklas en de 1ste graad
  • Duur: ongeveer 30 min. (1ste kleuterklas) of 50 min.(2de en 3de kleuterklas) en 75min.  (1ste graad)
  • Aantal deelnemers: maximaal 25
  • Locatie: er komt een educatief medewerker van vzw Goodplanet naar uw school.
  • Inschrijven: https://www.fostplus.be/nl/sorteren/op-school/viesvuilland-animatie-aanvragen
  • Bijkomende info: idealiter worden er per school minimum 3 klassen op dezelfde datum ingepland. Bij voorkeur vinden de animaties in de voormiddag plaats. Na de inschrijving wordt u gecontacteerd om de nodige praktische afspraken te maken. Een organisatie van vzw Fost Plus in samenwerking met vzw Goodplanet en de afvalintercommunales.
  • Prijs: gratis

Na afloop ontvangen de leerlingen een postkaartje dat hen uitnodigt om samen met hun ouders een filmpje te bekijken over het Viesvuilland-avontuur. Neem hier zelf ook een kijkje.