Workshop Leren Afval Beheren Op school (LABO)

Afval… iedereen produceert het, maar hoe raken we het weer kwijt? Of beter nog: hoe voorkomen we afval? Klauter mee op de afvalladder voor een beter afvalbeheer op school. Via interactieve werkvormen en met heel wat educatief materiaal komen alle treden van de Ladder van Lansink aan bod:
storten, verbranden, recycleren, hergebruiken en afval voorkomen.

Een pedagogische onderbouwde vorming waarbij aan de kinderen geleerd wordt op een onbevooroordeelde manier om te gaan met afval in al zijn vormen. Dat gebeurt speels en interactief, onder andere met behulp van een recyclagekoffer en dvd. Alle aspecten van het afvalbeleid komen aan bod. Uiteraard toegespitst op de leefwereld van de kinderen.

LABOLeerlingen

 

 

 

 

Praktisch

  • Leeftijd: enkel 2de en 3de graad
  • Duur: 120 min.
  • Aantal leerlingen: maximaal 25
  • Locatie: er komt een educatief medewerker van vzw Goodplanet naar uw school.
  • Inschrijven: online via de link in het overzicht van de workshops
  • Bijkomende info: Na de inschrijving wordt u gecontacteerd om de nodige praktische afspraken te maken. Een organisatie van vzw Fost Plus in samenwerking met vzw Goodplanetv en de afvalintercommunales.
  • Prijs: gratis

CO2-huisjes voor de LABO klassen
De scholen en klassen die nog dit schooljaar (2021-2022) aan bod komen voor LABO ontvangen minstens 2 unieke CO2-huisjes (ontworpen in Vlaanderen en gemaakt van gerecycleerd PP). Deze zijn een blijvende herinnering aan de workshop voor de klas en een mooi voorbeeld van recyclage van PP- polypropyleen (gemaakt van bijvoorbeeld gerecycleerde botervlootjes). Het CO2-huisje is een luchtkwaliteitsbewaker die van kleur verandert wanneer het  CO2- gehalte in de lucht rond het huisje bepaalde grenswaarden bereikt.
 

LABO