Samen voor de schoonste stoet van't land

Nu het carnavalsseizoen is aangebroken betekent dit voor velen een jaarlijks hoogtepunt, en terecht. Carnaval is een echt volksfeest voor jong en oud.

Maar carnaval betekent ook: vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer.

Vanuit verschillende hoeken kreeg Limburg.net de vraag om mee te denken over een duurzamer carnaval met minder afval zonder in te boeten aan de feestvreugde. Die uitdaging gingen we met veel plezier aan!

Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is een properder carnaval. Daar willen we samen met carnavalsverenigingen en gemeenten onze schouders onder zetten. En we staan gelukkig niet alleen, er worden al heel wat goede initiatieven ondernomen. In een speciale editie van ons Schoonste Magazine vindt u inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland en een heleboel praktische tips  voor een schoner carnaval. Onderaan deze pagina kan u de speciale editie raadplegen.

Naast een inspirerend magazine riepenwe ook de hulp van De Curverkes in. Zij schreven voor ons een gloednieuw carnavalslied “Ruim op met carnaval”. Zing dus gerust uit volle borst mee met de clip hieronder!

Laten we er samen het Schoonste feest van maken!

Download hier het carnavalslied "Ruim op met carnaval".

[video:http://www.youtube.com/watch?v=aABmiwK0mdY&feature=youtu.be]