Herbruikbare bekers Limburg.net

herbruikbare bekerOp 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering een wijziging van het Vlarema, uitvoeringsbesluit van het Materialendecreet, goed. Eén van de wijzigingen is dat het vanaf 1 januari 2020 voor Vlaamse overheden en lokale besturen in hun eigen werking en door hen georganiseerde evenementen verboden is drank te serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik.

De afvalintercommunale Limburg.net stelt herbruikbare drankbekers, met bijhorende bakken, ter beschikking van de sport-, cultuur-, jeugd- en buurtverenigingen, onderwijsinstellingen (die erkend zijn, gesubsidieerd worden of aangesloten zijn bij de gemeenten), de gemeentelijke diensten en adviesraden van de gemeenten in het werkingsgebied van Limburg.net. Met deze uitleendienst wil Limburg.net  haar burgers en gemeentelijke vennoten helpen bij het beperken van hun afval en hen aanzetten evenementen duurzaam te organiseren. Limburg.net beschikt over ongeveer 150.000 bekers.

Voor het ontlenen van de bekers werkt Limburg.net samen met Festicup. Alle afspraken over het ontlenen, terugbrengen en betalen van de kosten voor de bekers worden gemaakt tussen de ontlener en Festicup.

Limburg.net voorziet een standaard festivalbeker van 30cl (tapmaat 25cl).  Deze beker bestelt u hier Indien gewenst kunnen ook andere bekers (cava, wijn, jenever, …)  gehuurd worden bij Festicup en kan u toevoegen aan uw bestelling. 

Kostprijs 2024 Limburg.net-beker 
Prijs huur: 0,0350 euro/beker
Prijs reiniging: 0,0550 euro/beker
 

Totale kost om een Limburg.net-beker te ontlenen bij festicup = 0,09 euro/beker

Meer info over het ontlenen van de bekers kan u terugvinden in het reglement hieronder.

 

Meer info over het ontlenen van de bekers