Sluikstorten is strafbaar, ook aan de glasbol

Mensen denken dat de vrachtwagen die de glasbollen ledigt, naast het glasafval ook het andere afval meenemen maar dat is niet zo. Wat naast de bol ligt, is een sluikstort. En sluikstorten is strafbaar. Die boodschap willen we duidelijk laten klinken.

Sluikstorten leidt niet alleen tot hoge opruimkosten, het vervuilt ook de omgeving en draagt bij aan de onveiligheid van openbare ruimten. Om die reden worden sluikstorters streng beboet als ze betrapt worden. Zo kunnen ze een boete krijgen en staan ze in voor de opruimkosten van het achtergelaten afval.

Wanneer u glas naar de glasbol brengt, hou dan rekening met volgende punten:
  • Maak de glazen flessen, flacons en bokalen helemaal leeg.
  • Gooi doorzichtig wit glas in de witte glasbol en doorzichtig gekleurd glas in de gekleurde glasbol.
  • Respecteer de rust van de buurtbewoners en gooi uw glasafval alleen in de glasbol tijdens de uren die daarvoor voorzien zijn:
    ná 8.00 uur 's ochtends en vóór 20.00 uur 's avonds
  • Twijfelt u of iets in de glasbol thuis hoort?  Lees hier wat wel en niet in de glasbol mag.

Glasbol vol? Neem de volgende!
Limburg.net doet er alles aan om op regelmatige basis de glasbollen te ledigen. Toch kan het gebeuren dat een glasbol vol zit.  Zet dan niet zomaar uw glas naast de glasbol maar zoek de dichtstbijzijnde glasbol om uw glas correct te deponeren in de glasbol.

Klik hier voor een overzicht van alle glasbollen in uw buurt.  Of breng het glas naar het recyclagepark.  Daar staan ook containers waar u het glas kan achterlaten.

Een volle glasbol kan u melden op www.limburg.net/meldingen