Kippenactie 2019

Haal je eigen afvalverwerker in huis. Kippen zijn dol op tafelrestjes,  onkruid en gras. 
Met de nodige ruimte in je tuin én de juiste verzorging zullen deze dames heel  wat afval verwerken. Eén kip kan jaarlijks tot 50 kg keuken- en tuinafval verorberen. 

Dit jaar kan je op twee manieren – 2 soorten bonnen -  tegen voordelige voorwaarden deze afvalverwerkers gaan afhalen bij de deelnemende tuincentra en dierenspeciaalzaken. 

Hoe geraak ik aan een bon voor een kip?
Een eerste manier is via de gekende LimbU bon. Ruil online 6,25 punten in voor één bon via www.limbu.be. Je kan zoveel  bonnen aanvragen als je wilt, indien je genoeg punten hebt. 1 bon kan je inruilen voor 1 gewone scharrelkip.
Een tweede manier is een bon van 9 euro die je kan bekomen door één van de vormingen bij te wonen die gegeven worden in verschillende gemeenten. Deze vormingen of infomomenten gaan door in een aantal deelnemende tuincentra en dierenspeciaalzaken of op een andere locatie in je gemeente. De bon kan je gebruiken voor de aankoop van je kippen. Dit kan een gewone scharrelkip zijn, maar ook een duurdere kippensoort. Indien je meerdere bonnen hebt omdat bijvoorbeeld je hele gezin de vorming heeft gevolgd mag je die samen gebruiken. De bonnen zijn cumuleerbaar.

Win een veilige ren!
Je kippen beschermen tegen predatoren zoals de vos en de marter zijn een belangrijk onderdeel van het houden van kippen. 
Ter gelegenheid van deze actie worden er onder de kippenkopers 2 volledig uitgeruste veilige kippenrennen uitgeloot. Een veilige kippenren bestaat uit een goede aangepaste omheining en een veilig hok. Er wordt ook gedacht aan de juiste beplanting om je kippen te beschermen tegen de volle zon. De ren wordt op maat in je tuin gebouwd. Wil je deelnemen aan de uitloting? Vergeet dan niet om het vakje op je kippenbon (zowel LimbU als de 9 euro bon) aan te kruisen.

Overzicht van de vormingen