Afvalkalender 2022 valt in de brievenbus vanaf 20 december

afvalkalender 2022

Vanaf 20 december 2021 verdeelt Bpost, in opdracht van Limburg.net, de afvalkalender 2022. In de kalender vindt u de ophaaldata  terug.  In een aparte gids vindt u de sorteerregels terug voor het afval dat huis-aan-huis wordt opgehaald.  

Check de afvalkalender zeker enkele dagen voor het nieuwe jaar van start gaat.  In heel wat gemeenten wijzigt de ophaaldag.  Laat u de eerste ophaling zeker niet verrassen en kijk dus zeker in de kalender 2022 om de eerste ophaaldata te kennen. Nieuwe rondes betekent ook dat men op een heel ander tijdstip bij u in de straat kan langskomen dan in 2021.  Wij herinneren u er ook aan dat de ophaalwagens hun ronde om 6 uur ’s ochtends starten. Plaats uw afval de avond voordien op een goed zichtbare plaats buiten. Zo staat het zeker tijdig klaar als de ophalers langskomen.

optimo

Daarnaast wordt in 33 gemeenten alle soorten afvalzakken op 1 dag met 1 ophaalwagen opgehaald.  Vervolgens worden de zakken op kleur uitgesorteerd en per soort afgevoerd naar een verwerkingsinstallatie voor verwerking tot een nieuwe grondstof. Benieuwd naar hoe optimo werkt?  Bekijk hier hoe de sorteerinstallatie werkt.  Het nieuwe systeem heeft als voordeel dat u maar 1 ophaaldag dient te onthouden waarop u al uw afvalzakken kan buiten zetten.  

Wist u dat u via www.limburg.net/afvalkalender uw gepersonaliseerde digitale afvalkalender kunt raadplegen en importeren op uw smartphone of pc?