Composteren brengt meer op dan een spaarrekening

Composteren brengt meer op dan een spaarrekening

Vandaag lanceerde Limburg.net een campagne om Limburgers en Diestenaren aan het composteren te krijgen. Slim omspringen met organische afval kan immers een besparing opleveren van 30% op uw afval. Zo kunnen Limburgers met een gemiddelde tuin (van meer dan 300m²) jaarlijks 150 euro besparen als ze composteren. De hele maand lang brengt Limburg.net het composteren onder de aandacht en krijgt iedereen de kans om via een online tool te berekenen wat composteren voor hen kan betekenen.

Compost, het zwarte goud
Slim omgaan met organisch afval betekent een fikse besparing op uw afval. Composteren is één van de manieren om keuken- en tuinafval een nuttige toepassing te geven. Compost, ook wel gekend als het zwarte goud, bevat veel voedingsstoffen voor uw planten en maakt de bodem luchtiger. Bovendien zijn er verschillende composteersystemen, waardoor er voor ieder type huisvesting een geschikte methode is.

Ontdek welke compostmethode bij u past
Om alle Limburgers en Diestenaren duidelijk te maken dat composteren voor iedereen loont ontwikkelde Limburg.net een online tool. Dankzij deze tool kan je makkelijk ontdekken welke compostmethode voor jou het meest geschikt is. Mensen denken namelijk vaak dat ze niet genoeg plaats hebben om te composteren of dan hun tuin zich er niet toe leent. Toch kunnen ook mensen met een kleine tuin of zelfs zonder tuin besparen op hun afval als ze composten.
Daarnaast krijg je via de calculator een indicatie van hoeveel afval composteren jou kan besparen. Zo kan iemand met een gemiddelde tuin meer dan 150 euro per jaar besparen. Een compostvat of –bak aanschaffen verdient zichzelf dan ook terug op minder dan 1 jaar. Met deze eenvoudige test maakt Limburg.net dus duidelijk dat iedereen kan composteren. Doe de test voor jouw profiel op www.limburg.net/compost

Leer composteren tijdens het compostcafé
Om de campagne te lanceren, organiseert Limburg.net vandaag een compostcafé Samentuin De Craenhofkens in Leopoldsburg. Iedereen is welkom om tussen 10 en 17 uur meer te leren over afvalvrij tuinieren, composteren en te genieten van een verfrissend drankje of een stukje lokaal fruit. Na vandaag staan er nog de hele maand juni evenementen gepland waarbij de compostmeesters klaarstaan om alle vragen over composteren en afvalvrij tuinieren te beantwoorden en het goede voorbeeld te geven door de handen uit de mouwen te steken tijdens een demonstratie. De volledige kalender met evenementen kan je terugvinden op https://magazine.limburg.net/uitgave-4