De bordeaux huisvuilzak wordt grijs

Vanaf 1 januari 2020 introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. De nieuwe zak heeft een grijze kleur en een wavetop-sluiting. De nuttige inhoud van de zakken blijft even groot, maar ze moeten wel anders gesloten worden en de kleur is grijs. De nieuw grijze zakken zijn gemaakt van gerecycleerd plastic.  Een grijze zak kan gemaakt worden uit alle kleuren recyclaat en daarom wijzigt de kleur van bordeaux naar grijs. 

De bordeaux huisvuilzakken mag u blijven gebruiken

Misschien heeft u nog een rol bordeaux zakken met oude sluiting? De bordeaux huisvuilzakken met de sluitstrip mag u blijven vullen en buitenzetten voor ophaling. Check even uw kast waar u de huisvuilzakken bewaart. Gebruik eerst uw bordeaux zakken vooraleer u de grijze huisvuilzakken vult.

Hoe de nieuwe zak toeknopen?

zak dichtknopen

Uw quotum huisvuilzakken 2020

Elk gezin dat op 1 januari 2020 gedomicilieerd is in een gemeente  waar Limburg.net de afvalbelasting int, kan vanaf 10 februari 2020 een quotum huisvuilzakken afhalen. In de belasting wordt een hoeveelheid huisvuilzakken aangerekend.  Deze kunt u kunt vanaf 10 februari 2020 afhalen in een van de verschillende afhaalpunten. Het aantal hangt af van de gezinstoestand op 1 januari 2020.  Binnenkort vindt u meer informatie over de deelnemende handelszaken.