Geef deze week jouw parkwachter of afvalophaler een extra bedankje

Geef deze week jouw parkwachter of afvalophaler een extra bedankje

Vandaag start de “Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler”. Tijdens deze week vraagt Limburg.net samen met Interafval aandacht voor het werk van de recyclageparkwachter en afvalophaler. Limburg.net roept dan ook alle inwoners van Limburg en Diest op om deze week hun afvalophaler of parkwachter in de bloemetjes te zetten.

Een merci of bedankt maakt een wereld van verschil
Net als vorig jaar organiseert Interafval samen met alle afvalintercommunales in Vlaanderen een campagne die oproept tot hoffelijk gedrag ten opzichte van de afvalophalers en recyclageparkwachters. Als Limburgse afvalintercommunale wil Limburg.net deze campagne mee ondersteunen. De ‘Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler’ van 20 tot en met 25 november is dan ook hét moment om alle afvalophalers en parkwachters eens extra in de bloemetjes te zetten. Een gewone "merci" of "bedankt" kan al heel wat teweeg brengen.

Afval correct aanbieden zorgt voor een vlottere ophaling
Dagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Om het afval vlot en efficiënt op te halen is correct aanbieden dan ook noodzakelijk. Sluit je zak of bak dus correct, zet hem op de juiste manier aan de straat en biedt het afval aan op de juiste dag. Zakken die met tape zijn dichtgeplakt en bakken niet deels openstaan bemoeilijken het ophalen en zorgen voor tijdverlies.

Zorg voor een goede doorstroming en gooi jouw afval in de juiste container
Ook op de recyclageparken kunnen de bezoekers door kleine dingen te doen de parkwachters heel wat werk besparen. Zorg ervoor dat het afval steeds in de juiste container terechtkomt en dat er geen afval achterblijft naast de containers of elders in het park. Voor de veiligheid van alle bezoekers en de recyclageparkwachters is het ook belangrijk om jouw snelheid aan te passen bij het rondrijden op het park en steeds te zorgen voor een goede doorstroming.

Kleef een sticker of schrijf een bedankkaartje
Tijdens deze week kan je jouw afvalophaler of recyclageparkwachter een speciaal bedankje bezorgen? Hoe? Kleef een bedankje op jouw afvalzak of –bak. Er zijn speciale stickers voorzien te verkrijgen bij elk gemeentebestuur maar een zelfgemaakt briefje is minstens evenveel waard. Op de recyclageparken van Limburg.net zijn er speciale bedankkaartjes waarop je een bedankje voor de parkwachter(s) kan achterlaten.