Kennismakingspakket gele zak valt in de bus

Op 1 januari startten heel wat inwoners van Limburg en Diest met Optimo: een nieuwe manier van afval inzamelen, sorteren en verwerken. In heel wat gemeenten werd samen met Optimo ook de gele keukenafvalzak geïntroduceerd. Omdat dit een nieuwe afvalsoort is, krijgen inwoners 3 gele zakken. 

Kennismakingspakket voor inwoners van 16 gemeenten
Sinds 1 januari kunnen inwoners van 18 Limburgse gemeenten en Diest hun keukenafval apart sorteren en aanbieden in gele keukenafvalzakken. Omdat veel van deze inwoners niet gewoon zijn om keukenafval apart te sorteren, bezorgt Limburg.net hen een kennismakingspakket. Dat pakket bevat 3 keukenafvalzakken en meer uitleg over deze nieuwe afvalsoort. De startpakketten worden in de week van 25 januari verdeeld in 16 gemeenten: Beringen, Diepenbeek, Diest, Halen, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Lummen, Peer, Pelt, Tessenderlo en Zonhoven. In Genk biedt het stadsbestuur een startpakket met volle rollen van elke nieuwe afvalsoort aan. De inwoners van Lommel en Voeren zijn al geruime tijd vertrouwd met de keukenafvalzak.

Voorraad snel uitgeput door grote interesse
De bereidheid van de Limburgers en Diestenaren om keukenafval apart te sorteren bleek van bij de start erg groot. De interesse was zelfs zo groot dat de voorziene voorraad in de winkels meteen was uitgeput. Hierdoor kreeg niet iedereen de kans om de nieuwe zakken in huis te halen. Dankzij het kennismakingspakket dat deze week in de bus valt, kunnen de inwoners van de betrokken gemeenten de keukenafvalzak al enkele ophalingen uitproberen.

Voorraden eind februari terug op peil 
Limburg.net doet er alles aan om de nieuwe keukenafvalzakken zo snel mogelijk weer in de winkelrekken te krijgen. Vanaf eind februari zouden de voorraden in de winkels opnieuw aangevuld moeten zijn.