Limburgers zijn het meest tevreden over hun afvalophaling

Samen met de UHasselt polste Het Belang van Limburg bij ruim 10.000 Limburgers naar hun tevredenheid over hun gemeente en de dienstverleningen in hun gemeente.  In de top 3 van dienstverleningen waar Limburgers het meest tevreden over zijn staat afvalophaling met stip op één. De derde plaats is weggelegd voor de recyclageparken. 
Twee dienstverleningen van Limburg.net die mooie scores krijgen van de Limburgers.

Onze medewerkers werken elke dag hard aan een zo goed mogelijke afvalophaling voor alle Limburgers en Diestenaren. Het doet dan ook deugd om zo’n mooie resultaten te halen. En het stimuleert ons om nóg beter te doen. We blijven ambitieus, en streven steeds naar een nóg efficiëntere afvalinzameling. Om steeds meer te kunnen recycleren met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Daar gaan we voor, samen met u!
 

Afvalophaling krijgt een grote onderscheiding

De afvalophaling krijg van de Limburgers een score van 8,23 op 10, een grote onderscheiding dus. In 6 Limburgse gemeenten krijgt de afvalophaling zelfs meer dan 8,5 op 10. De inwoners van Alken zijn het meest tevreden en geven daarvoor een 8,67 op 10. 
Limburg.net is zeer tevreden met deze scores. Ze tonen aan dat de vele inspanningen die worden geleverd om de afvalophaling in Limburg en Diest zo efficiënt en optimaal mogelijk uit te voeren hun vruchten afwerpen. We blijven ambitieus, en streven steeds naar een nóg efficiëntere afvalinzameling.

Limburgers zijn zeer tevreden over hun recyclagepark

Ook de recyclageparken krijgen een zeer goede score in het onderzoek. Met een derde plaats in de rangschikking en een gemiddelde score van 7,86 op 10 blijkt dat de Limburger zeer tevreden is over zijn recyclagepark. De recyclageparken van Limburg.net krijgen een zeer goede score. Van de top 5 parken worden maar liefst 4 van de 5 parken uitgebaat door Limburg.net. Met een uitschieter van 8,66 op 10 voor het recyclagepark in Kinrooi. Limburg.net investeert steeds in ruime, moderne recyclageparken die zorgen voor een vlotte doorstroming en veel gebruiksgemak dankzij verzonken containers. 

Deze cijfers liggen in lijn met een onderzoek dat Limburg.net recent zelf liet uitvoeren. Daaruit bleek dat 90 procent van de Limburgers jaarlijks minstens 1 keer naar het recyclagepark komt. 75 Procent van de bezoekers van de Limburg.net parken geven aan dat ze uiterst tevreden zijn over het park. Daarbij zorgen vooral de aanwezigheid van de parkwachters, de bewegwijzering naar en op het park en de korte wachttijden voor een grote tevredenheid.