Limburg.net opent 25ste recyclagepark in Tessenderlo

Limburg.net opent 25ste recyclagepark in Tessenderlo

Vanaf dinsdag 5 september 2017 opent het nieuwe recyclagepark in Tessenderlo de deuren voor het publiek. Het gaat om het 25ste recyclagepark in beheer van Limburg.net. 

Het nieuwe recyclagepark in Tongeren is het 25ste van Limburg.net en is net als de andere parken van de afvalintercommunale geautomatiseerd. We streven immers naar uniformiteit op alle Limburg.net-parken. Door een gelijke dienstverlening en gelijke tarieven op alle parken gaan we afvaltoerisme tegen en bieden we alle inwoners ook hetzelfde gebruiksgemak. De inwoners van de gemeente Tessenderlo kunnen vanaf nu ook terecht in de andere parken van Limburg.net (en omgekeerd).

Modern recyclagepark voor maximaal gebruiksgemak

De bezoekers openen de slagbomen met behulp van hun eID en rijden vervolgens over een weegbrug. Op het park zelf is het niet langer nodig om afval over een containerrand te tillen want de containers liggen ‘verzonken’ in een kuil. De brede rijvakken en het eenrichtingsverkeer zorgen dan weer voor een snelle doorstroming. 

Kosteloos voor normale hoeveelheden

De inwoners van Tessenderlo zullen vaststellen dat aan de tarifering weinig gewijzigd is ondanks dat Limburg.net met drie quota werkt.  Recycleer afval (bv. kga, aeea, metalen, papier en karton, ….) kan onbeperkt kosteloos naar het park gebracht worden.  Ook wanneer de inwoners niet meer afval brengen dan de voorziene quota, betalen ze niets. Wie meer vervuilt, betaalt wel. De quota zijn ruimschoots voldoende voor gezinnen met een normale jaarlijkse afvalproductie. Een aantal fracties zijn onmiddellijk betalend (bv. grofvuil, roofing). 

 

Meer info over de openingsuren van het park vindt u hier