Mondmasker vanaf zaterdag 26 september niet meer verplicht op Limburgse recyclageparken van Limburg.net

Naar analogie met de richtlijnen van de federale crisiscel zal het dragen van een mondmasker vanaf zaterdag 26 september niet meer verplicht zijn op de Limburgse recyclageparken van Limburg.net. Omdat het dragen van een mondmasker in openlucht enkel noodzakelijk is als de afstand van 1,5 meter niet gerespecteerd kan worden, besliste Limburg.net om het dragen van een mondmasker niet meer te verplichten voor bezoekers en parkwachters.
Opgelet! Gezien het dragen van een mondmasker wel verplicht is in de provincie Vlaams-Brabant is het dragen van een mondmasker ook verplicht op het recyclagepark in Diest.

Hoewel de mondmaskerplicht op de recyclageparken op de Limburgse recyclageparken vervalt blijven de andere richtlijnen in de strijd tegen het coronavirus wel nog gelden. De bestaande richtlijnen rond social distancing op het recyclagepark blijven gelden. Zo is er slechts een beperkt aantal voertuigen gelijktijdig op het park toegelaten, wordt iedereen gevraagd om zoveel mogelijk in de wagen te blijven en om steeds minstens 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers en parkwachters.