Onbemand recyclagepark opent de deuren in Kortessem

Dinsdag 16 februari opent het nieuwe onbemande mini-recyclagepark zijn deuren in Kortessem. Met dit proefproject wil Limburg.net nagaan of een onbemand recyclagepark voor enkel niet-betalende afvalsoorten werkt.

Hoe werkt dit nieuwe mini-recyclagepark?
Bezoekers van het nieuwe recyclagepark parkeren hun wagen of fiets buiten aan het park. Met hun afval krijgen ze via een draaideur toegang tot het park. Aan de hand van hun e-ID wordt nagegaan of ze toegang krijgen en wordt hun bezoek geregistreerd. Via borden en affiches krijgen bezoekers de nodige informatie over welk afval in welke container hoort. Na het deponeren van het afval in de juiste container kunnen ze via de draaideur opnieuw naar buiten.

Met welke afvalsoorten kan je er terecht?
In het recyclagepark van Kortessem kan je enkel terecht met recycleerbare afvalsoorten die kosteloos gebracht kunnen worden. Dit zijn papier en karton, zachte plastics (tot en met 31 maart, daarna inzameling via pmd-zak), pmd (in de blauwe zak) en harde plastics. Hou er daarnaast rekening mee dat u steeds met het afval door de draaideur moet. Het nieuwe park is dus vooral geschikt voor het brengen van kleine hoeveelheden.

Toezicht via camerabewaking
Het minirecyclagepark is onbemand. Dat betekent dat er geen parkwachters aanwezig zullen zijn om alles in goede banen te leiden. Om de veiligheid te garanderen en ervoor te zorgen dat het afval op de juiste plaats wordt achtergelaten, hangen er camera’s aan de ingang en aan de verschillende afvalcontainers. De camera’s registreren iedereen die afval in de containers gooit. Wie niet-recycleerbaar afval brengt of pmd zonder blauwe zak in de container gooit, riskeert een boete.

Praktische info

Het nieuwe recyclagepark is gelegen aan de Industrieweg z/n in Kortessem. De openingsuren van dit mini-recyclagepark zijn dezelfde als deze van de andere recyclageparken van Limburg.net.  De inwoners van Kortessem hebben een folder ontvangen over het mini-park. Hieronder kan u deze nalezen.