Recyclagepark Lummen sluit vanaf 3 september omwille van verbouwingswerken

Het recyclagepark in Lummen sluit vanaf 3 september 2023 voor ongeveer 1 jaar de deuren om een nieuw park te bouwen. Na de ontmanteling van het bestaande park, start Limburg.net met de bouw van een ruimer en comfortabeler reyclagepark. Tot die werken klaar zijn, blijft het recyclagepark in Lummen gesloten. Lummenaren kunnen intussen terecht in elk ander Limburg.net-recyclagepark in de buurt.  

Bouw duurt ongeveer 1 jaar 

Na de werken zal het recyclagepark een stuk groter en comfortabeler zijn zowel voor de gebruikers als voor het personeel van Limburg.net. En dit dankzij 4 ingrepen:

  1. De oppervlakte breidt uit met 30 are, wat de totaaloppervlakte op 105 are brengt. 
  2. Er komt een vlottere doorstroming dankzij de extra ruimte en een slimmere plaatsing van de containers.
  3. Het gebruiksgemak verhoogt door de plaatsing van verzonken containers. Trappen beklimmen om het afval over de rand te tillen, zal niet meer nodig zijn. 
  4. Een verhoogd parkwachtersgebouw geeft de parkwachters een beter overzicht over het hele park. 
Inwoners zijn welkom in elk ander Limburg.net-park

Lummenaren kunnen in elk ander Limburg.net-recyclagepark terecht op vertoon van hun elektronische identiteitskaart (eID) of toegangskaart. Dat kan altijd, zowel tijdens de werken als ervoor en erna. Lummenaren kunnen met hun afval onder meer naar buurgemeenten Halen, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Beringen en Diest. Op www.limburg.net staat het volledige overzicht van alle Limburg.net-parken. In al de Limburg.net-recyclageparken gelden dezelfde tarieven en quota. 

Heel wat afval aan huis opgehaald 

Voor heel wat afvalsoorten is een bezoek aan het recyclagepark eigenlijk overbodig omdat Limburg.net ze aan huis komt ophalen. Dat is uiteraard het geval voor huisvuil, keukenafval, pmd, tuinafval en textiel, die allemaal op dezelfde dag worden opgehaald. Bovendien kunnen inwoners van Lummen ook glas en papier & karton aan hun voordeur aanbieden.  Op aanvraag komen onze ophalers ook grote hoeveelheden tuin- en snoeihout en grofvuil aan huis ophalen.