Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

weerk van de afvalophaler

 

 

Onze collega’s van de ophaaldienst stappen door weer en wind heel wat kilometers en tillen wekelijks tonnen afval. De recyclageparkwachters houden onze recyclageparken proper en leiden er alles in goede banen. Daarom vieren we van 18 tot 24 november de week van de afvalophaler en de recyclageparkwachter

 

Tijdens de Week van de afvalophaler en de recyclageparkwachter kijken de afvalophalers en parkwachters uit naar jouw dankjewel. Dit kan door een strik rond je afvalzak of –container te binden. Of laat je kinderen zelf een tekening maken. Hang die achter je raam, bind de tekening aan je afvalzak of -container, of geef ze aan de recyclageparkwachter.  Geen inspiratie? Geen inspiratie om zelf een tekening te maken? Geen nood, in dat geval kan je onderaan dit artikel een kleurplaat downloaden. Deel een foto van je tekening of strik op sociale media met de hashtag #houhetnet.

Respect zit in kleine dingen

Toon doorheen heel het jaar je respect en dankbaarheid voor het werk wat de parkwachters en ophalers verzetten. Dit doe je door je afval op tijd buiten te zetten en correct aan te bieden:

  • Sorteer vooraf het afval als je naar het recyclagepark gaat.
  • Wacht niet tot net voor sluitingstijd om het recyclagepark te bezoeken. Ga liever wat vroeger zodat je rustig kan uitladen en raad vragen aan de parkwachter bij twijfel.
  • Maak je afvalzak niet te zwaar en sluit hem steeds correct.
  • Bied papier en karton aan in een gesloten kartonnen doos of bind het samen met natuurkoord.
  • Bied je container aan met het handvat naar de straatkant. Zorg dat het deksel van de container dicht kan.

Twijfel je waar wat hoort?  Check dan even hier de sorteerregels.