Zandzakjes te koop in de Limburg.net-recyclageparken

Zandzakjes te koop in de Limburg.net-recyclageparken

Wie in een buurt woont die gevoelig is voor overstromingen, kan voorzorgsmaatregelen nemen door bijvoorbeeld regelmatig de goede staat van de afwatering te controleren, te zorgen voor een dompelpomp met degelijke afvoerslang en preventief een aantal zandzakken aan te kopen en te vullen zodat ze klaar liggen voor gebruik. 

Zandzakken als preventieve last minute bescherming

In geval van wateroverlast gebruikt u de zandzakken vooral om de hoofdstroom van het water om te leiden rondom uw woning in plaats van er doorheen, of om te voorkomen dat het water richting uw huis stroomt.

Lege zandzakken te koop in het Limburg.net-recyclagepark

U kan op een limburg.net-recyclagepark lege zandzakjes aankopen. De zakjes worden per set van 10 stuks verkocht voor de prijs van 5 euro. U kan per jaar en per gezin 40 stuks aankopen. U ontvangt bij de aankoop van de zakjes een fiche met info.

Opgelet! Enkel bewoners uit gemeenten die aangesloten zijn bij Limburg.net voor de uitbating van het recyclagepark, kunnen zandzakjes aankopen op een Limburg.net-park. Inwoners van Dilsen-Stokkem, Gingelom, Hasselt, Heers, Hoeselt, Leopoldsburg, Sint-Truiden, Voeren, Wellen en Zutendaal informeren bij hun gemeente of deze zandzakjes verkoopt.