Zet je vuilzak op dieet - Workshops rond afval op Festival RETOUR

Zet je vuilzak op dieet - Workshops rond afval op Festival RETOUR

Een festival dat helemaal draait rond circulaire economie, waar herstellen, ruilen, delen en herwaarderen centraal staan. Dat is Festival RETOUR, dat plaatsvindt op zaterdag 14 oktober op de Corda Campus in Hasselt. Met een 20-tal workshops en lezingen, een interactieve belevingsmarkt en een experimentenhoek voor kinderen is er voor elk wat wils.

Hoe je zelf je afval drastisch kan verminderen? Green Evelien leert je de kneepjes van het vak. Toch nog afval over? Leer dan hoe je muziek maakt met blikken, potten, emmers en pannen in de workshop ecopercussie.

Je kan ook de basics van upcycling aanleren of ze meteen in de praktijk omzetten door je oude jeans een tweede leven te geven als hippe tas of handige pennenzak. Of neem je liever een kijkje achter de schermen van de kringwinkel, waar elke maand 100 ton gebruikte spullen worden opgeknapt? 

De inspiratiedag vormt de aftrap van een week Festival RETOUR. Van 14 tot 22 oktober kan je kennismaken met verfrissende, lokale initiatieven waarbij herstellen, ruilen, delen en herwaarderen centraal staan.

Het volledige programma vind je op www.festivalretour.be