Inwoners Genk vanaf nu welkom op alle Limburg.net-parken

Het recyclagepark Genk-Zuid aan Bosdel sluit omdat er een nieuw park gebouwd wordt. Na de werken zal het recyclagepark een stuk comfortabeler zijn. Er komt een vlottere doorstroming door een uitbreiding van de oppervlakte en een slimmere plaatsing van containers. Ook worden er verzonken containers geplaatst, zodat u niet langer trappen moet beklimmen om uw afval over de rand te tillen. Hoe lang de werken precies gaan duren, staat nog niet vast. In het najaar van 2021 verneemt u via de infokanalen van Limburg.net en de stad Genk wanneer het park aan Bosdel opnieuw de deuren opent.

Vanaf 27 oktober worden de tarieven en quota van Limburg.net ook van toepassing voor de inwoners van Genk. Afval is onvermijdelijk maar kost handenvol geld om te verwerken. Hoeveel u betaalt, hangt af van de afvalsoort en de hoeveelheid. Sommige afvalsoorten mag u onbeperkt afleveren, voor andere geldt een quotum. Een quotum is het gewicht dat je jaarlijks (van 1 januari tot en met 31 december) naar het park kan brengen zonder extra kost. Dit quotum zit inbegrepen in de afvalbelasting en is alleen geldig gedurende het kalenderjaar.

Het quotum verschilt naargelang het type afval. Sommige afvalsoorten zijn betalend zodra het maximum quotumgewicht is bereikt. Andere zijn altijd betalend vanaf de eerste kilo. Hieronder de quota en tarieven van toepassing op de Limburg.net-parken:

tarieven

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info op www.limburg.net/recyclageparken